Var min graviditet god eller dårlig?

“Jeg overvejer om jeg er klar til at få børn. Men jeg er virkelig usikker på det med at skulle være gravid”, siger min veninde.

“Altså, jeg synes det var fantastisk at være gravid! Det var bare så vildt at mærket livet i maven og være ét med et andet menneske….”, svarer jeg, mens min veninde ligner et kæmpe spørgsmålstegn.

“Eller jeg synes jo faktisk at det var rigtig hårdt. Jeg havde så mange smerter og var så frustreret over alt det, som jeg ikke kunne gøre. Jeg kunne nærmest ikke gå til sidst og jeg var ubeskriveligt træt.”

Jeg nåede at være gravid i 7 måneder. Det er det, der fylder mest når jeg tænker tilbage på min graviditet.
Jeg nåede ikke at se en lille fod eller hånd skubbe til maveskinnet.
Jeg nåede ikke at være sådan oprigtigt træt af at have hende derinde
Jeg nåede ikke at prøve alt muligt for at få hende ud.

En kæmpe mave

Der gik ikke lang tid før graviditeten ikke kunne skjules. Jeg havde allerede nogle ekstra kilo på sidebenene, men alligevel var det tydeligt. Det var måske også fordi, det var det eneste tidspunkt i mit liv, at folk roste mig for min store mave.

Jeg bar maven med stolthed og rank ryg. Jeg gik med stramme kjoler og små tshirts. Jeg havde det godt i bikini og hvilede i mig selv som aldrig før.

Allerede da jeg var 2 uger henne kunne jeg ikke passe mine skibukser. Normalt er de lidt stramme i starten af skiferien, men denne gang var det helt anderledes. Jeg var ligesom tyk et andet sted 😀
Derfra voksede den sig bare kæmpe rund på ingen tid.


Ingen kvalme, men masser smerter

Lige nu har jeg faktisk svært ved at huske hvordan graviditeten ellers var. Dels er det jo en smart funktion hjernen har, dels gør min efterfødselsreaktion at min hukommelse ikke er den bedste.

Jeg husker, at jeg ikke havde meget kvalme. Jeg brækkede mig ikke.
Jeg cravede ikke noget underligt og jeg sov ok i starten.

Men som maven voksede, fik jeg flere og flere smerter i kroppen. Altså sådan fysisk ondt.
Jeg overraskede Martin på Roskilde Festival i juli, hvor jeg havde fået en endagsbillet. Det endte med, at jeg græd igennem The Cures første to numre og så måtte vi gå tilbage i teltet, hvor jeg lå på siden og hulkede af smerter. Min lænd var helt ødelagt af at gå rundt på pladsen og stå til koncert.

Sådan noget frustrerede mig helt vildt. At jeg ikke kunne det, jeg gerne ville. At jeg ikke kunne vandre rundt på en festival eller male værelse.

Mine sanser ændrede sig. De er ikke blevet de samme igen. Berøring og lugte blev rigtig svære for mig.
En lille rådden clementin i skraldespanden og hele lejligheden lugter af råd.
Endelig havde jeg store runde bryster, men jeg kunne ikke holde ud at hverken jeg selv eller Martin pillede ved dem.
Før var det dejligt at blive aet på armen, nu var det et sansehelvede.

Babymoon

I august tog vi til Egypten og boede all inclusive – noget ingen af os troede vi ville gøre, men der var et voksenområde på hotellet og det kaldte på os, som sidste ferie inden børn.
Det var fantastisk. Der var overdrevet varmt og det var pisse hårdt for den gravide krop. Men der var ro, sol, masser mad og en pool, hvor jeg kunne ro frem og tilbage hele dagen.

Så kom vi hjem og jeg fik et arbejde (der stoppede inden termin). Desværre blev jeg i slutningen af september virkelig dårlig. Jeg kunne knap nok gå. Mit kønsben føltes som om nogle simultant havde banket det og placeret en mursten oven på det.
Jeg endte med at måtte arbejde fra sengen og senere sygemelde mig.

Jeg nåede dog kun at være sygemeldt i 1 uge, da jeg d. 22. oktober fødte lille Rose.
Men det får du i en ny post 🙂

Alt i alt må jeg sige, at selvom det var hårdt, så var graviditeten en lykkelig tid. Jeg har aldrig hvilet så meget i mig selv, mine behov og min krop. Hvis jeg kunne være 100% sikker på, at min krop ikke udsatte babyer for fare og fødte dem til tiden, så ville jeg være rugemor (eller få rigtig mange børn, men det er vi jo to, der skal ønske).
Men det kan jeg ikke være sikker på, så jeg må bare være taknemmelig med det jeg nu får mulighed for. Og det er jeg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen